Januari

En månad har gått sen jag la om kosten igen eller rättare sagt återgick till endast 1 portion/måltid och mer grönt än snabba kolhydrater. 

Maten känner jag att jag har kontroll över, värre är det med träningen. Vardagsmotionen har jag och ca 1-2 pass/ vecka. Annars har jag svårt att pussla in gymmet i vardagen...jag måste bli bättre på att åtminstone dra fram hantlarna och gummibanden hemma för att köra styrka där. Men det är ju så svårt att komma igång igen efter kvällsmaten och nattningen av barnen. 
Skärpning på det! 

Jag bestämde mig för att ta ett kort i spegeln på jobbet varje gång jag jobbar lördag. Det blir med andra ord varannan helg. Bara för att ha lite bilder att jämföra med denna gången. 


Det syns inte jätteskillnad men på första bilden hade jag en hårsnodd för att få igen byxorna. Nu behövs inte den längre iaf. Liite lite midja börjar hitta tillbaka igen. 

Om ni undrar över ärren så är det borttagande av mjälte -91. Det lilla ärret ovanför är borttagandet av gallblåsan -08
Snart inga organ kvar! Haha.. 

Siffrorna då...

-2,8kg under januari månad. 

Så nu blir det till att fortsätta med maten men lägga till mer träning. Jag vet ju att känslan efteråt slår latmasken i soffan varje gång! 

Fredagsmys

Rostade rotfrukter , fläskytterfilé och vitlökssås. 

Mumma! 



Mellanmål


Trötta ben

Eftersom frugan var hemma och vabbade idag så kunde gå både till och från jobbet. Sen fick vi varor idag så jag har vart runt i hela butiken idag. Lyft tungt gjorde jag med...

När jag kom fram till jobbet körde jag även lite magövningar. 

Lilleman fick feber här under kvällen så morgondagen blir en lugn dag med film och innelek. 


Styrkepass!

Idag är en sån dag på jobbet när det kommer mycket varor...redan kommit upp i 10000steg och nu blir det styrka i form av plockpall med säckar. 15kg upp till 25kg/st 

Here we go! 


Motivation

Ett tips på vägen är att spara ett par byxor från tiden du var som störst. När du har en dålig dag tar du fram dom, tar på dig dom och både ser och känner hur mycket som hänt på vägen..det och att fotografera! 

Jag bjuder på en gammal bild: 


Home at last...

Hemma i soffan...gött som hejsan! Blev en del steg idag ändå! Det får bli dom idag. Nu är jag trött. 


Lunch

Blev grytan idag med broccoli till. Nu väntar den obligatoriska lunchvilan... 💤


Långkörare...

Idag och imorgon jobbar jag heldagar, det innebär att jag går hemifrån 7:30 och kommer hem 19:45 eller senare beroende på hur sena kunderna blir..

Detta innebär att jag inte kommer hinna eller orka så mycket träning. 

Men det blir PW hem iaf..sen får vi se om jag drar fram hemmagymmet när jag kommer hem eller om barnen är vakna för då blir det nattning. 

Livet är svårpusslat ibland men man får ta dagen som den kommer helt enkelt. :) 

Dagens middag

Eftersom jag vart ledig idag så har jag hunnit med att lägga lite tid på maten..lunch blev ju gryta som fick puttra länge på spisen. Till kvällsmat blev det pasta, pastasås med kyckling/bacon, broccoli och coleslaw. Minus pasta för mig då....nu har vi ytterligare lunchlådor i frysen. Men nu är det fullt! 



Blev vilodag idag från träningen, ensam hemma med barnen plus kompis till dottern. Nu är frugan på möte inför skolstarten i höst. Spännande! När blev hon så stor??? 

Dagens lunch

Köttgryta, broccoli och coleslaw 


04:40

Lilleman tycker att det är dags att vakna....inte ens barnkanalen har börjat än. Gäääsp...

Men nu får jag iaf utnyttjat hela min lediga dag! :p 

Zumba

Idag var det dags för Zumba, min första Zumba på länge! Avbokade förra måndagen till fördel för snölek. 

En ny tjej (för mig) som hade passet och en hel del nya låtar. Men det var enkelt att komma in i varje koreografi så svetten rann av mig kan jag säga! 

Energin var med hela passet denna gången och fast jag hade lite tunga ben pga träningsvärk så släppte det snart. Sen hur dom kommer må imorgon är en annan femma! 

Kom till gymmet lite innan passet började så hann med styrka i 20min. 

Det blev en slirig, hal och blöt promenad både till och från gymmet så staplade mest fram! 


Nu sitter jag uppkrupen i soffan med mina gosfleecebyxor och kossesockar! Härligt trött i kroppen! 


Träningsvärk

Igår efter rundan körde jag ju styrka hemma. Jag körde en omgång med "good mornings" och varje gång får jag träningsvärk på baksida lår! 

Jag tycker det känns extra gött när man gett sig själv träningvärk och inte genom pass...då har man pressat sig själv om ni förstår vad jag menar?? :) 



Söndag

Efter gymnastiken med barnen idag ställde vi oss och lagade massa olika lunchlådor och fyllde frysen med! 

Förra veckan tog dom slut och det blev köpemat vissa dagar vilken inte alltid är så gynnsamt när man försöker gå ner i vikt. 

Så nu har vi iaf 4 olika sorters matlådor, x antal av varje samt lådor till barnen till såna dagar när dom är för trötta för att vänta på mat efter förskolan. 

Skönt att få det gjort! Imorgon blir det till att packa ryggsäcken extra med gymkläder för då ska jag på zumba efter jobbet. Dock hann jag inte köpa några nya skor så ska kolla om jag hittar mina gamla som jag vet fungerar. 

Hoppas ni haft en bra helg! 

yeay!

Idag hade jag bestämt att jag skulle till gymmet men vaknade och kände för att springa! 

Jag har inte sprungit sen yrseln satte in i princip, för den blev alltid värre då. Slutade med full panikattack vid några tillfällen, en gång så illa att jag sprang vilse! Iof i en annan stad men ändå! DÅ visste jag inte att det var en panikattack men nu i efterhand så känner jag igen mönstret. 

Men iaf! Idag...jag började med PW och tog några joggingsteg...gick lite...sprang lite...så höll jag på för att känna av kroppen lite. Sen när jag kom bort till övergången vid Volvo över östra leden så började jag jogga och slutade inte förrän jag var hemma på parkeringen! 

Nu är det bara att jobba sakta men säkert så klarar jag milen en dag igen....


Rundade av med lite styrka hemma med hjälp av barnen som servade med redskap och vattenflaska! Underbara barn! 

Fått i mig lite mellanmål och nu blir det duschen! 


Yeay för mig!! 

Så är det!


Lördagsgotte

Ugnsrostade grönsaker med lövbiffar och fetaost! Mmmmmums! 


....

Hur många kcal bränner man på att para ihop sockar tror ni??? 

#roligaresakerharjaggjortenlördag


Tålamod....

-0,5kg

Den perfekta viktnedgången om man frågar vissa experter. Lagom takt för kroppen sägs det...


Meeeen va drygt det är när det inte händer mer................

Men det går åt rätt håll! Och det är en ny livsstil...måste få in det tänket i huvudet! Det är inte bara nu...spelar ingen roll hur fort det går huvudsaken är att det går åt rätt håll! 



Kallt och halt!

Om gpsen hade känt av alla halkningar och lagt in dom på kartan så hade mina streck sett ut som dragspel idag! Jisses vad jag halkade till då och då! 
Så försöker man ändå att hålla tempo.. haha..
Men det märktes på mellantiderna idag att jag inte vågade stampa på fullt ut! 


Och så stegen för idag...blev en del iaf! 


Nu tar jag helg! Ledig helg! 



Lön & Rea

Det märks på jobbet att folk har fått pengar! Plus att vi har gaanska stor rea i butiken också! Massor som ska bort!! 

Det är vid såna här tillfällen jag är glad över att jag inte har hund längre! Då hade jag kommit hem med massa saker jag redan har för det är ju bra att ha! Och billigt! Haha...men det hindrade mig inte från att fynda lite underställ och vantar. Sneglade lite på en reflexväst vi har med fickor. Smidigt som hejsan ju....

Men till det jag skulle komma till, det blir betydligt mindre spring på golvet idag! Stationerad i kassan känns det som! Får jag ta igen ikväll med lite omvägar hem...! 

Nu banan och knäcke sen på't igen!! 

Bjuder på en lunchrumsselfie! 

Trevlig helg på er! 

Jag och teknik!

Jag avinstallerade runkeeper eftersom det tömde mitt batteri ganska duktigt...

Så blev jag tipsad av chefen att testa Endomondo, så jag tog hem det istället. 

Idag när jag ska gå hem från jobbet fixar jag så att allt funkar, den hittar gps och allt. 
Startar och börjar gå.. 

Efter en stund får jag bara en känsla att njae, ska nog kolla så att den fortfarande läser av? 
Men nej, den hade stängt av sig helt?!? 

Så igång med allt igen...

Fick ju inte med hela rundan hem då men så här såg det jag fick med ut! 


Lägger in stegräknaren med....


Har inte blivit nått mer gym i veckan sen, tänkte komma dit i helgen. 


Kombinera intressen

Samtidigt som hälsa är ett stort intresse så är nog fotografering aningen större...att kunna kombinera dessa två är något jag försöker göra mer och mer...

Ta kameran på ryggen och bara gå ut och gå, helt planlöst ibland och ibland med ett mål. Visst det blir en del pauser i promenaderna när jag ser något som fångar mitt intresse men samtidigt kan jag gå och gå utan att tänka på hur långt det blir. 


Här drog jag på mig massa kläder och drog ut i ottan för att fotografera soluppgången utanför stan. En bit ut på Varolavägen känns det som stadens puls är långt borta...


Att vandra runt i stan ger också fotomöjligheter och motion samtidigt. 



Eller så tar man med sig hela familjen ut i skogarna för att ta sig fram i kuperad terräng och äta picknick! Här i mina gamla hemtrakter, pilgrimsleden i Varnhem. 

När 2014 gick mot sitt slut sa jag att 2015 skulle bli hälsans och kamerans år. Hitta balansen och utveckla mitt fotograferande mer...året har bara börjat. Ska bli intressant att se vad som väntar runt hörnet...

Viljestyrka...

Klockan är 18:50...vi stänger butiken om 10min. Jag kommer på mig själv att gäspa för 3e gången och hungern börjar göra sig väldigt påmind. Det är varmt inne och kallt ute...

Vi har stängt, på väg till omklädningsrummet kommet frågan från kollegan: 

-vill du åka med? 

Där, på bråkdelen av en sekund hinner man tänka hur skönt det vore att komma hem fortare till mat och soffa efter en dag med tunga lyft och en del plock. 

-Nej, jag går....

Byter om, stoppar hörlurarna i öronen och öppnar dörren för att möta den friska luften. 
När jag ser det vita sagolandskapet utanför känns det ännu mer som rätt beslut! 

Nu kan jag sjunka ner i soffan med lite bättre samvete. Och mätt är jag med! 




Frestelser....

När leverantörer kommer förbi med semletårta....



Jag håller mig till lunchlådan.....


Bonusträning

Dra två barn i pulkor på oskottad trottoar! :p 

Fick låna vägen ibland...puhh...

Det här med mat...

När jag började min viktresa 2011 skrev jag in mig på viktklubb.se där jag loggade in allt jag åt, ner till minsta tuggummi. Allt för att få en överblick på vad jag fick i mig. Vet att jag fick många aha-upplevelser på maträtter som innehöll betydligt mer kcal än jag trott! 

Jag gick ner mina första 10-15kg med endast justering av kosten och vardagsmotion. Efter det skrev jag in mig på gymmet. Så det är i köket the magic happens! Man kan träna ganska mycket utan att det händer så mycket om man fortsätter att äta helt fel. En kombination av båda är helt klart den bästa metoden! 

Efter ett tag slutade jag logga maten, det blev en stressfaktor för mig. Gick jag över 5kcal en dag mådde jag dåligt. Så jag började köra "solo" och det gick ju bra. Jag hade skaffat mig tillräckligt med kunskap om mat. Jag lyckades att nå mitt mål med -50kg! 

Jag gjorde kroppsmätningar på gymmet innan, under tiden och efter...den sista jag gjorde kollade gymmets PT på mig och undrade hur jag hade gjort och om jag gjort det utan hjälp? 
Jag hade tydligen gjort helt rätt! Endast några få kg jag tappat var muskelmassa och resten fett. 

Så jag fortsätter på samma sätt som innan...det funkar för mig iaf! :) 

Dagens tips! Maten...få koll på maten! 

SH'BAM

Ikväll testade jag Sh'bam för första gången. Det var kul även om det såg ut som om jag dansade kycklingdansen till och från! 

Alla låtar var en ny dans, så när (om) man väl lärt sig en rutin så kom det en ny! 

Men dom har samma låtar i 3 månader så man hinner väl lära sig förhoppningsvis! Annars är ju kycklingdansen ganska rolig med?! Haha...

Det har även blivit en hel del promenerande idag. Från jobbet till förskolan för att hämta barnen (JAG slutade innan 17!!! kors i taket) 

Sen gick jag 20min på bandet innan passet och så promenad hem igen. 

MEN jag måste köpa nya skor! Dom jag har lämpar sig bäst för styrka och inte pass har jag märkt. Höll på att stuka foten rejält för att dom högg tag i golvet vid helt fel tillfälle..


Dagens träning

Förutom att springa i trapporna med tvätten så var ju tanken att jag skulle på zumba idag. 

Jag avbokade faktiskt och gick ut med barnen i snön! Vi hade snöbollskrig, lekte jaga och sen skulle jag tydligen rulla den stööörsta bollen!! Så då gjorde jag det! 


I spåret som blev efter bollen hade vi löpartävling sen! Försten runt! 


Senare nu ikväll behövde vi handla så jag tänkte att perfekt, då kan jag testa runkeeper och gå till Ica Kvantum och handla. 
Det gick ju bra....eller ja, själva promenaden gick bra men runkeeper hittade inte gps:en och loggade inte ett skit? Jag får väl ge den en chans till när det inte snöar om det beror på det?? 

Stegräknaren hängde med iaf... 


Tråkig vardagsmotion!

Den tråkigaste form av vardagsmotion måste vara att tvätta! För våran del innebär detta 4 våningar ner (inkl källare) och 4 våningar upp x antal gånger! 

Idag blev det extra "roligt" när torkrummet visade sig vara ur funktion!! Så nu hänger det snören i hela lägenheten som tvätten får hängas upp på..yeay! 

Detta är min start på måndagen...hur är eran? :p 


Runkeeper

Har installerat appen Runkeeper, någon med erfarenhet? Kan man göra annat skoj med den förutom att mäta distans och hastighet? 

Jag hade någon annan app på min förra telefon men då var det endast karta och tid. 

Så vad får jag inte missa på den här?? :) 

Eller finns det någon annan bättre träningsapp jag missat? Är inte helt haj på sånt här? Haha! 

Dagens träning

Idag hade jag ju bestämt att jag skulle ta mig till gymmet och köra styrka innan jobbet. Idag var också min enda sovmorgon denna veckan. Vilket gjorde att jag kom iväg liiite senare än tänkt! 

MEN jag hann iaf med 40min styrka med fokus på ryggen. Sjukgymnasten gav mig bannor för att jag inte tränat det sista när jag fick problem med ryggen för ett tag sen. 
Eftersom vi lyfter på jobbet på daglig basis allt från små saker till 25kg säckar så behöver jag stärka ryggen. 

Sen promenaden till gymmet och jobbet efter för att sen promenera hem från jobbet igen. 


Typiskt mig!

Jag tänkte jag skulle ta en diskret gymselfie i spegeln efter träningen i morse! Så har jag glömt att stänga av blixten! Haha..well hello! 


Motivation

Jag har satt upp en bild på skåpet ovanför kylskåpet. Många använder sig av en bild då dom var som störst. Jag gör tvärtom..motiveras av känslan av att jag kan! 

Bredvid bilden har jag satt upp citat som fastnat under året då jag gick ner första gången. Allt från gruppen Don't quit- värsta feta löftet! 

Jag är inte jätte aktiv där längre men under min första resa hjälpte den mig enormt! Så mitt tips till alla som kämpar med vikten, hitta ett stöttande nätverk runt dig. Antingen IRL eller på nätet. På dåliga dagar är dom guld värda! 



Lördagsgotte

Vi lyxade till lördagkvällen med vaniljkvarg och varma hallon (lite honung i) Riktigt gott! 





Vardagsmotion

Jag är så glad över det faktum att vi har en dusch på jobbet! Det gör att på helgerna när jag inte behöver lämna barnen på förskolan så hinner jag ta en svettig powerwalk samt köra lite övningar med mitt gummiband jag har där...sen är det bara att slänga sig i duschen och börja jobba! 

Efter jobbet är det samma visa igen, men då kör jag varannat trappsteg i trappan med djupa böj. (Tredje våning) 

Jag är också glad över att jag hittade appen till bloggen...gör att jag smidigare kan uppdatera som nu medans jag äter mellis! Smidigt! 

Sen vet jag att jag skrev att jag inte skulle skriva siffror här men måste säga att kroppen har börjat svara nu! Så gött när det händer lite! 
Sen är det en del vätska så här i början men jag är glad iaf! Skulle vägt mig igår men glömde helt bort det så fick bli imorse istället! -2kg sen förra veckan! Yeay för det! 






Dagens mat...

Frukosten bestod av gröt och ägg i vanlig ordning. 

Mellanmål 1 fick bli knäcke med skinka/tomat och en banan. 
Lunch blev lite rester som fanns kvar. Kycklingklubba, hamburgare och sallad. 
Mellanmål 2 blev en smoothie och en knäcke med ost. 
Och kvällsmat fick bli nått som gick snabbt eftersom jag behövde energi efter passet på gymmet! Omelett med räkor, spenat, tomat och sallad till det. Jag är kass på att få till en snygg omelett!! Slutar alltid med en enda röra men men..det smakar lika gott för det! 

Get Your Groove On!!

Belysningen dämpas, discolamporna tänds, discokulan snurrar och basen höjs! För en småbarnsmor som inte kommer ut och får svänga på dom lurviga så ofta (allt för längesen nu) så är det här det närmaste en utekväll jag kan komma! 

Men vilket ös sen då! En timme non-stop av dans! Efter en kvart kände jag mig helt vimmelkantig men kom in i en andra andning och kunde öka tempot. 

Danspassen är nog dom roligaste passen på gymmet! Man rör på sig hela tiden med ett stort leende på läpparna! Jag dansade inte helt rätt alla gånger men vad gör det?! Kul hade jag!

PW till och från gymmet och en sväng på roddmaskinen innan passet drog igång! Det var träningen för idag! 

Stegen kom inte upp i 10000 idag men jag spenderade dagen åt att busa och leka med mina barn. Då får stegräknaren (telefonen) snällt ligga och vänta på bänken. 


Stark!

Sitter och läser alla underbara kommentarer jag fått då jag gjorde min viktresa för ett par år sedan...att ni såg mig som en inspirationskälla och att jag fick er att kämpa vidare. 

Nu sitter jag här igen och måste kämpa själv. Ja, ingen kan väl säga att det är enkelt iaf...det här med att hålla vikten. 

Först kände jag en sån lättnad att släppa vågen ett tag och bara leva. Jag höll vikten och det flöt på ganska bra. 

Sen kom det lite semesterkilon...och lite julkilon. Och eftersom jag inte drog ner kalorierna imellan så höll sig dom kilona stadigt på plats. 

Där nånstans +6kg höll jag mig ett tag. 

Sen om ni minns så började jag få yrsel och svimningskänslor. Detta ökade och jag utreddes men dom hittade inget fysiskt mer än mitt låga blodtryck då. Men jag började få ångest för att få dessa attacker när jag var själv med barnen. 
Jag blev ju handlingsförlamad när marken gungade under mina fötter. 
Ångesten ökade och ökade tills den satte sig som en klump i bröstet som vägrade ge med sig. 

Jag undvek bussar, handla, jag ville inte vara ute själv med barnen, vara själv i kassan på jobbet...allt för att undvika dessa yrselanfall på fel tid/plats. Men nu var inte yrseln problemet längre, utan ångesten. Det hade utvecklats till paniksyndrom med torgskräck på köpet.

Jag valde att skaffa hjälp. Jag blev sjukskriven förra året i juni fram till semestern. 
Bestämde mig för att bekämpa ångesten. Tog små steg i taget. Enda sättet att komma över detta var att utsätta mig för allt jag börjat undvika. 
Idag kommer den sällan och när den kommer kan jag stävja den. Men kampen mot ångesten gjorde att jag förlorade kampen mot kilona. Dom smög sig på igen...inte alla, men för många för att må bra av det. 

Så nu står jag här...lite större än när jag skrev mitt målinlägg. Men sjukt stolt över min kamp mot ångesten! Jag har försonats med viktuppgången, jag orkade inte ha koll på allt. Jag hade fullt upp med att komma utanför dörren. Vara den mamma och fru min familj förtjänar. Hade det inte varit för dom hade jag nog låst in mig och bäddat ner mig. 

Är det något detta har lärt mig så är det att jag är så mycket starkare än jag trott! 

Jag har gjort det här innan så jag vet hur man gör...och jag är på rätt väg igen. Nu fortsätter resten av livet! 

 

Never ending story...

Lite så kändes det på jobbet idag! Varorna som skulle plockas upp tog aldrig slut! Jag gick 10000steg bara på jobbet!

Sen blev det en blöt slaskig promenad hem via affären för att handla. Skorna är nu på elementet och byxorna hänger på tork! 
Dock dog telefonen på vägen så lite steg fattas i räkningen...men men, klart godkänt iaf! 

Nu blir det soffhäng i onepiece resten av kvällen... 





I-landsproblem

När man knappt orkar hålla upp hårfönen pga träningsvärk i axlarna...  💪

Den där känslan!

Känslan efter man har tränat! Musklerna värker och svetten lackar! 

Man har tagit i tills man skakar! 

Den där känslan av härlig trötthet! Gud vad jag har saknat mitt gym! 

Slutade 17 idag, svidade om och tog mig en PW ner till gymmet. Väl där hann jag köra 20min styrka innan passet började. Fokuserade på ben, rygg/axlar. 

Att jag körde axlar märktes när passet körde en övning där baksida axlar var i fokus och det bara brände i varje repetition! Haha...

Sen tog jag en rask promenad hem och nu sitter jag här med den där känslan och ska strax hoppa in i duschen! Lovely! 

Blev en del steg idag också! Great! 


Bra start på dagen...

Tillbaka till gröten, bra bas som lägger grunden för resten av dagen! 

Väskan är packad med träningskläder, gymkortet avdammat och en extra frukt ligger i väskan...! 


Kvällsmat

Dagens middag blev nötbiffar med sallad och smörgåsgurka. 

Enkelt och gott! 



Gymkort!

Mitt gymkort har den senaste tiden samlat damm i plånboken......det är skrämmande hur fort en god vana kan försvinna?  

Jag tycker att det är svårt att få en balans mellan familj, jobb och träning. Jag jobbar oftast sena kvällar. När jag kommer hem sover barnen i regel redan. Iofs skulle det vara perfekt att gå till gymmet dessa dagar eftersom jag redan missat hela kvällen. MEN jag är vrålhungrig vid denna tiden...energin är slut och jag skulle inte prestera på gymmet iaf. 

Innan jobbet går inte heller eftersom frugan åker tidigt på morgonen och jag lämnar barnen på förskolan. Annars älskar jag att ha gjort träningen på morgonen! Det fungerar på helgerna dock, så det ska jag börja med. 

Kvar har vi då dagarna då jag slutar tidigare. Med tidigare menar jag tidigast 17. Då hämtar fortfarande frugan barnen eftersom hon hinner dit innan mig. Jag kan då ta svängen via gymmet. Nackdelen här är att när jag väl får en kväll med barnen är den enda dagen jag orkar med gymmet....men får börja med att ta varannan sån här dag för mig själv. 

Jag har ju flera förmiddagar med barnen i veckan samt minst 2 lediga dagar i veckan. Men att inte känna dåligt samvete för att man tar tid för sig själv är svårt! Men jag blir en piggare och gladare mamma om jag får röra på mig. 

Jag satte mig och bokade in några pass framöver.

Onsdag- CxWorks (mag/ryggpass) 
Fredag- Bodyjam (dans) 
Söndag- styrka på gymmet (innan jobb) 
Måndag- Zumba 
Tisdag- ShaBam (dans) 

Nu så! Nu kör vi....



Frukost

Min standardfrukost brukar vara havregrynsgröt med blåbär och banan, kokt ägg, c-vitaminbrus, multivitamin samt omega 3-tablett. 

Men så ibland som idag blir jag så sugen på smörgås! 

Vi hade kvar av det grova brödet vi köpte till våran picknick häromdagen så jag gjorde slag i saken och tog mig en äggmacka. 

Det "farliga" med en sån här frukost för mig är att det gärna sätter igång sötsug resten av dagen. Så det är bara att stålsätta sig och stå emot! För det var gott med smörgås! 

Lördagsgodis

Igår var det lördag och barnen får i vanlig ordning varsin godisskål. Vi vuxna brukar också äta lördagsgotte i form av en större skål...men frugan gick med i SockerfriJanuari och drog med mig och måste säga att det gått väldigt bra!  
Men igår var det kämpigt! Båda barnen är alltid så snälla och vill bjuda...sen ville lillkillen att jag skulle hålla hans skål när han satt bredvid. Ahhh vilket sötsug jag hade! 

När båda barnen somnat fanns det godis kvar i båda skålarna. Det fick åka i soperna för annars hade det legat i min mage nu!! 

Men ändå sjukt stolt över oss som stod emot! Hela december var en enda stor sockerfest så detta behövs! 

Jag tänker att jag kör januari ut och är suget borta då så fortsätter jag...lika bra! Ev får det bli en liten påse gotte endast på lördagar. 

För att klara detta så tog vi bort all pasta, potatis och ris. Äter mer grönt till maten istället. 

Nu ska jag bara få mig själv till gymmet igen..varit bristvara mitt i allt kaos som varit vårat liv det sista. Men jag har iaf tagit tag i mina promenader hem från jobbet och tackar nej till skjuts. 

Jag vägde mig i veckan...ingen kul siffra som visade sig! Jag gjorde det för att ha en liten morot när motivationen tryter. Att kunna ställa mig på vågen och förhoppningsvis se mindre siffror. 

Sitter och laddar för att köra ett styrkepass hemma idag. Efter barnen somnat..barnen inspirerade mig när dom körde lite cirkelträning med gummibanden och leksaker. Härliga ungar! :) 

Hoppas ni haft en bra helg! 

Tillbaka

Av olika anledningar tog jag en paus från alla sociala medier...det sista jag hittat tillbaka till är bloggen.

Jag har även hittat tillbaka till mitt hälsosammare liv igen. Jag kommer inte att uppdatera med vikt och framsteg här på ett tag. Om ens alls...det är fortfarande en stressfaktor och det vill jag undvika. Jag lever så här för att må bra. När jag gjorde omstarten kände jag bara stress att leverera bra siffror. Då är man helt fel ute! 

Så nu gör jag det här för mig själv...jag är tillbaka. Och det känns bra! :) 

Till alla er som kämpar där ute, vi är grymma! 2015 har bara börjat...lets make it a good one! 

RSS 2.0