Hur blir det med träningen??

Nu i början ligger jag lite lågt med träningen.. jag försöker ta ut mig lite extra varje gång jag busar med Thea, gå på upptäcksfärder och springa med på lekplatsen lite mer än vanligt.

Jag kör styrketräning hemma ett par gånger varje vecka men gummiband och min egen vikt som motstånd. Jag försöker öka tiden på detta varje gång. Gått från 15 till 25 min på dryga veckan.

Sen har jag ju ett aktivt jobb, iaf de flesta dagarna. Det lyfts säckar, byggs om och man följer kunder över hela butiken. Sällan man bara sitter still. Med den kalorinivån jag ligger på nu känns det som om detta räcker för stunden.  

När jag kommit ner till 110kg är tanken att jag ska skriva in mig på ett gym. Få in lite mer konditionsträning.

Jag ska också köpa mig ett par ordentliga promenadskor och gå hem från jobbet de dagar jag inte hämtar lillan. Har provat detta nu 2 dagar men fick så in i helvetes ont i benen. (sen gammalt) Har skor från skopunkten nu så kanske inte de bästa. Men så ser planen ut alltså, än så länge.

Sen utefter man får mer ork så kanske man lägger in lite mer träning men det tar vi då.

Mina mål

Jag har ett mål, ett mål som känns ganska långt borta just nu. Men jag ska nå dit! För att nå dit har jag satt upp delmål på vägen, när jag nått ett mål får jag unna mig något. Här har ni mina mål:

[ ] 120kg   -  köpa en film
[ ] 115kg   -  köpa en box
[ ] 105kg   -  kläder
[ ] 99kg     -  dejt med frugan
[ ] 90kg     -  kläder
[ ] 85kg     -   äta ute (inom kalorigränsen)
[ ] 80kg     -  klippa mig & färga håret
[ ] 75kg     -  HELT NY GARDEROB!

Jag kommer att uppdatera listan utefter jag uppnår mina mål med bilder på det jag inhandlat eller gjort.


Viktklubb.se

Jag valde att skriva in mig på viktklubb.se, jag behöver struktur och ordning kring mitt ätande. Jag väger allt jag äter och skriver in i dagboken, minsta lilla tuggummi. Allt för att ha koll på vad jag stoppar i mig. Jag har valt själv att ligga på mellan 1300-1500 kcal/dag. Detta för att få en bra start som visar resultat. Sen kan jag tänka mig att ligga på mellan 1500-1800kcal/dag för att minska i ett långsammare tempo. Men jag blir verkligen mätt varje gång jag äter, håller mig lagom till nästa mål också. Blir ju inte mer mängd mat sen, bara lite annat på tallriken än nu. Lite fullkornspasta, potatis och ris.

Maten jag åt innan var inte dålig i sig, vi åt hemlagat, grönsaker och unnande oss då och då. Men jag är en person som älskar mat! Tog gärna om både en & två gånger. Älskade gratänger och sås. Mums! Pasta var lätt och gott att laga till snabbt efter jobbet, gärna med en god pastasås till. Pasta halva tallriken, sås en tredjedel och sen grönsaker. Jag visste ju att det här är inte ok, men i bakhuvudet tänkte jag alltid: jag har lyckats att gå ner innan. Det är lätt... jag tar tag i det snart. När jag får motivationen till det. Det gick ju jättebra....

Jag satt en dag här nu och kolla vad en McFeast Co. innehåller i kcalmängd, inte plusmeny utan vanlig. Med McFeastdip till. Över 1000kcal!! Sen åt man frukost på det kanske två mackor och yogurt. 2-3knäckemackor på fikarasterna på jobbet, 3 för 15 choklad eftersom sötsuget sätter in efter en sån lunch, sen 2 portioner kvällsmat hemma efter jobbet. Nu åt man ju inte så här varje dag men ändå... man förstår ju varför man ökade stadigt i vikt!

På viktklubb.se kan man även skriva in allt man rört på sig under dagen så ser man hur mycket man har förbrännt också. Väldigt bra.

Jag tror på det här, jag tror på mig!



Startskottet

Mullig....det har jag kallat mig själv länge nu. Men det var längesen jag var "bara" mullig. Min kroppshydda har så sakteliga ökat i omkrets år efter år. Det som är mest skrämmande i det hela är att jag har alltid tyckt att min spegelbild inte alls reflekterar det jag sen får se på kort! I spegeln är jag ganska så snygg faktiskt! Inte alls så stor...det är de plötsliga reflektionerna man kan få i ett skyltfönster eller liknande som kan vara lite chockartade ibland..var det där jag??

Jag har inte vågat väga mig på flera år, med undantag för ett försök med Cambridge för ett tag sen. Då gick jag ner 8kg i ett nafs sen blev jag sjuk... kändes som om hela kroppen gjorde uppror! Slutade rakt av och började äta igen. Sen dess har jag inte vägt mig igen....tills jag såg pappas nya våg. Vågade mig upp och tittade nervöst ner. 125,6kg!! Jag hade gått upp alla kilon igen PLUS lite till. Jag hade nått min absoluta maxvikt! ALDRIG mer!! Det var sista gången vågen visade så mycket. Sjuklig fetma enl BMI.

Jag vill inte dö pga min övervikt
Jag vill inte dö från min familj
Jag vill inte lära vårt (våra) barn dåliga vanor från start
Jag vill inte vara rädd för att saker ska gå sönder när jag går/sitter på dom
Jag vill inte säga en gång till: Nej, det går inte.. mamma är för stor.
Jag vill inte köpa kläder bara för att dom passar

Jag VILL leva livet fullt ut
Jag VILL orka mer
Jag VILL följa med på alla äventyr med Thea
Jag VILL vara jag, utan vara rädd för att synas

Denna gången är det allvar! Det krävs en ändring och den har jag påbörjat! Den här gången vägrar jag ge upp! Jag SKA INTE ge upp!

JAG VILL LEVA! Länge till...


Meny (29/9-11)

FRUKOST

Smoothie
150ml Lättyogurt naturell 0,5%
0,5st Banan
0,5st Kiwi
10g Blåbär

34g Rågbröd Fullkorn
0,3 Burk Makrillfilé i tomatsås
1st ägg
 
= 334 kcal

MELLANMÅL

1 knäckemacka
½ port bregott
2 skivor kalkonpålägg rökt
40g röd paprika
1st kiwi

LUNCH

100g köttbullar på nötfärs
100g sallad, gurka & tomat
100g broccoli
50g morot

= 242 kcal

MELLANMÅL

1 knäckemacka
½ port bregott
2 skivor kalkonpålägg rökt
40g röd paprika
1st päron

= (totala mellanmål) 297 kcal

MIDDAG

2st grillkorvar (14% fett)
50g broccoli
100g sallad, tomat & gurka
100g ärtor
43g majs

= 350 kcal

ÖVRIGT

2st sockerfria tuggummi (extra)

= 7 kcal

TOTAL SUMMA 1230 kcal


Invägning- vecka 1

Vikt:     121,8kg (-3,8kg)
Längd:  172cm
BMI:     41,17    (-1,33)

Mått och bilder 1ggn/månad

Invägning-start

Vikt:          125,6kg
Längd:       172cm
BMI:          42,5

Midja:        118cm
Höft:          137cm
Bröst:        127,5cm

  

Inspiration

Jag har den senaste veckan klickat mig runt på allehanda bloggar och artiklar om viktminskning och folks otroliga resor från övervikt till normalvikt. Jag fastade för en speciell blogg: Värsta feta bloggen

Hon skriver från hjärtat och är rakt på sak! Precis vad man behöver för att få lite pepp! Hon uppmanade folk som ska gå ner i vikt att skriva ett brev till sig själva. Om varför man gör det här och att man aldrig vill tillbaka hit igen! Detta tyckte jag var en väldigt bra idé så det ska jag göra!

Denna gången ska jag klara det! Jag ska ändra mitt sätt att leva! Jag vill finnas där för min familj många år framöver...nu börjar det!

RSS 2.0