I-landsproblem!

Jag har krymt ur alla mina byxor jag köpte i somras...men jag får inte på mig mina byxor från målvikten! Jag gick ju upp det mesta under sommaren så shorts finns det men liiite kallt att ha nu! 10kg kvar ca och då har jag ca10par byxor som väntar på mig!! 

Får köpa lite leggings så får jag köra på tunika o klänning ett tag. Ha råd att köpa byxor som man inte kan ha sen iaf! Nope! 



Invägning


Ledig tisdag

Idag har vi nyttjat dagen till det yttersta jag och barnen! Vi har vårstädat hela lägenheten! Tog verkligen hela dagen...vi gick från rum till rum.

På eftermiddagen tog vi dock en lekpaus på två timmar ute i solen. Lekte tjuv och polis bl a med massa spring. 


Avslutade dagen med en 40min promenad i en underbar kväll! Lugnet började lägga sig över staden och det är så rogivande att gå i en stad då! 

Stegen kom upp i 9700 steg och då är det nästan uteslutande utelek och promenad. Resten av dagen har den legat i hallen och spelat musik.(mobilen) 

Maten idag har varit som följer: 

Frukost: Havregrynsgröt med banan, blåbär och en skvätt mjölk. 1 kokt ägg, c-vitamin och mina vitaminer och omega. 

Mellis: Knäcke med leverpastej och apelsin. 

Lunch: stuvade makaroner, falukorv och rivna morötter. 


Mellis: 2 knäcke, ost och leverpastej. 

Kvällsmat: Köttfärslimpa, potatis, sås och grönsaker.  


Sova borta

Vaknat efter en natt på madrass på golvet...kroppen värker lite varstans. Jag börjar bli gammal... 😉

Innan vi åkte hit kollade vi av vad som fanns i frukostväg, kände att jag inte vill "fucka upp" alla mina rutiner även om det bara är för en helg. Jag hamnar såå lätt i dåliga vanor! 

Så nu har jag ätit min grötfrukost i vanlig ordning med kokt ägg. Dock glömde jag ta med c-vitamin och mina vitamin/omega-tabletter. Vaknade lite förkyld idag...får hoppas min kropp har tillräckligt med skydd för att stå emot! 

Ikväll ska det grillas!! Mums!! 

Invägning- Årets första plus

Där kom det...plusset. Men jag har väntat på det, har ju lagt till på maten det sista för att få mer energi och nångång kommer ju taket. Så nu vet jag ungefär hur jag ska ligga för att fortsätta gå ner men ändå orka mer. 

Vi fortsätter att mixtra lite till.. 😊


Torsdag

Mycket att göra på jobbet idag, det märks att det är vår i luften! Våran högsäsong! 

När man hjälpte en kund på golvet kom 3 till som ville ha hjälp på väg till kassan. Sen ha koll på kassan plus plocka upp varor. Tur att man kan multitaska. Det är inget ovanligt att ha en kund i telefonen, en som ställer frågor bredvid kassan och en som man tar betalt av i kassan...våren i ett nötskal! Men det är också en rolig tid då dagarna flyger iväg. 

Idag fick det räcka med PWn hem från jobbet, ingen extra träning. Benen är möra sen i tisdags och armarna fick sitt igår. 


Imorgon är det invägning igen, ytterligare en vecka med trixande av mat. Försöker öka mitt energiintag för att orka med träning, jobb och familj men fortfarande gå ner i vikt. Får se när det säger stopp och jag hittar "taket" 

I helgen blir det resa med hela familjen. Ner till Halmstad och svärisarna. Då blir det som det blir med mat och träning. Dock ska vi försöka komma iväg bara vi två på en långpromenad eftersom vi har barnvakt nära till hands! :) 

Ja, det var väl det? Ha de! 

Korpen

Fick förfrågan om jag ville vara med i korpen igen...blev bra sugen och tackade ja!

Idag var det dags för första träffen..efter lite pepptalk så körde vi igång. 45min träning blev det. 

Men jisses vad dålig kondis man har när man spurtar hela tiden! Flåsade som jag vet inte vad... haha...men det blir nog bra det med! 

Matcherna börjar inte förrän v19 så har liiite tid på mig. 

Känner i princip ingen i laget, förutom hon som frågade. Hon var med i förra laget men vi har inte träffats sen dess. Så många nya bekantskaper. Kan bli en rolig vår detta! 

Blev en promenad till träningen också från jobbet. 


Tog en ny bild i spegeln på jobbet idag också.
3/1-15 vs 17/3-15

 

Ledig dag

Idag var en sån dag som började med hushållssyslor men avslutades hur mysigt som helst! 

När disk och städ var klart hittade jag och barnen ut på bus och vi fortsatte att busa inne sen. 


När frugan kom hem och kvällsmaten låg i magen tog jag mig ut på en rask promenad. Dryga timmen tog det och jag stängde av musiken efter en stund för att bara ta in stillheten och lugnet. 


Hann med skogsslingan innan mörkret la sig och precis när jag kom ut på cykelvägen igen tändes gatlamporna...

Väl hemma frågade dottern om hon inte kunde få sova i safaritältet vi byggt innan. Så ikväll sjöng jag vaggvisor på afrikas savann under tälttaket och ljusslingans sken. 💕


Eftermiddagspromenad

Solen mötte mig efter jobbet och jag stämde av med familjen om det var ok att jag tog en omväg hem...dom var inte hemma så fritt fram med andra ord. 

Gick vägar jag inte gått innan och hittade till sjön vid vårdcentralen. Stannade till och bara njöt lite av reflektionerna i vattnet och andparet som simmade vid kanten..

Älskar att våren är på väg! Ljus och mer energi! Lovely! 

Fortsatte inåt stan och vidare hem. Hemma drog jag fram vikterna och körde lite styrka. 
Imorgon är det måndag och ledig dag! Hoppas på mera sol så vi kan busa ute! 


All or Nothing

Det är lite min melodi genom livet...jag strävar efter att leva mer "lagom" och hitta balans. 

Jag skaffade mig en fitbit, ett aktivitetsarmband som mätte det mesta. Inkl pulsen. Det fungerade bra till en början och jag tyckte att det motiverade mig att träna mer. Men ganska snart kom min inre kritiker fram när inte alla staplar blev fyllda för dagen. Sen eskalerade allt när jag fick tillbaka min yrsel igen. Jag började leta svar bland mina siffror och folk jag pratade med tyckte att min puls var väl låg. Ringde 1177 och hon jag pratade med höll med. 

Jag tog kontakt med vårdcentralen och en utredning är påbörjad. Men det räckte inte med det...jag började ha nitisk koll på pulsen. Vem mår bra av det?? 

Så nu har jag lagt fitbit på hyllan och går tillbaka till landet "lagom" och sunt förnuft. 

Och ett tack till dig vännen! 😚




Invägning


Run like the wind!

Idag hade vi en heldag ute med familjen, mössebergs djurpark och en sväng ut till släktgården där min kusin har sitt garage och lite mark. Barnen fick provsitta varenda maskin, från stor grävmaskin ner till en gräsklippare! 

Men iaf...efter denna dag så hade jag inte så stor lust att svida om för att bege mig ut på en promenad alt en springtur. Jag låg och nattade lilleman och kände att det var förjävla gött att bara ta det lugnt. 

Men eftersom jag tog mig en vilodag igår så fick jag nån liten gnista i mig som tändes och jag fick på mig löparkläderna iaf. 

Bestämde mig redan innan att idag SKA jag springa hela rundan! Jag hade tänkt ta den lilla runt 3km.. 

Värmer upp ca500m sen börjar springa. Det är mörkt, blåsigt och det regnar...jag undrade några ggr vafan jag höll på med! Haha...

Jag springer förbi djurkyrkogården på rundan och jag säger bara det att hade det inte varit för att min älskade Mollyboll ligger där så hade jag inte sprungit där i mörkret. Nu finner jag någon slags trygghet i henne. 

Kommer till den segaste backen på rundan...fortsätter att springa. Efter backen kan man göra två val. Korta rundan eller längre rundan....

När vägen planade ut sig och det börjar gå nedför hittar jag en andra andning och jag svänger av mot den längre. Kort därefter kommer ännu en seeeg backe och jag ifrågasätter mig själv igen! Haha.. 

Efter den backen kan man välja om man vill springa milen eller dryga 6km. Här valde jag den kortare av dom! Med tanke på att jag inte tagit mig runt den korta än utan att gå med jämna mellanrum så är det dumt att utmana kroppen för mycket. 

Ännu en seg backe...jag fortsätter att springa! 

När jag tillslut börjar närma mig stan igen så börjar det kännas lättare! Jag kommer att klara det! Jag vet det...! 

Och det gjorde jag! 6,55km totalt! Jag är sjukt stolt över mig själv att jag ens tog mig ut idag och att jag inte gav upp! 

Just att springa är något som ger mig så sjukt mycket! I skolan var jag alltid den som kom sist eller bland dom sista. (Om någon var krasslig den dagen) 
Jag HATADE att springa för jag orkade inte. Förkylningsastma och dålig kondition! Det var det värsta jag visste! Och vi gjorde det jämt! Runt den där förbannade sjön vid skolan...

Så att jag idag orkar och kan springa är något jag är så glad över! Jag är nog fortfarande inte snabbast i klassen men det skiter jag i! Jag kan! 



Matintag

Efter denna veckans viktnedgång och nästa veckas ökade intag känns det som att det kommer bli plus nästa vecka?? Vi får se.. 

Jag vet ett sätt att äta som fungerar men när jag ska exprimentera känns det lite läskigt...jag får testa mig fram helt enkelt. Vecka för vecka...

Men att min kropp behöver lite mer energi för att orka familj, träning och högsäsong på jobbet har jag ju insett. Att hitta balans...att det ska vara så svårt? 



Invägning



Aktiv dag!

Först långpromenaden, PW till jobbet...jobba sen PW hem...över 20000steg idag. Plus lite träning med gummibandet. 

Nu har jag tagit min andra dusch för dagen, fått mat i magen...krupit upp i hörnet på soffan och planerar att inte lämna det förrän det är dags för sängen! 



Söndag

Varje söndag försöker vi komma iväg till gymmet hela familjen. Men idag ville inte lilleman följa med. Först var tanken att jag skulle gå själv innan jobbet men både dottern och frugan ville ju också. Så jag frågade sonen om han ville följa med på en promenad i vagnen istället? Och det gick hem...! Så halva familjen på gymmet och andra halvan på promenad. 



Blev en bra runda i många backar, genom ett skogsparti, ett militärområde och lite genom stan. När vi kom hem frågade jag vad som var bäst på promenaden? "Kanonerna!" 
Vi hittade ju riktiga stora kanoner där vi gick! 

Sen var det hem, få i sig mellanmål, byta lite kläder och packa väskan för att sen ta mig en promenad till jobbet. På vägen såg jag en äldre herre som tränade stepups mot ett pall i parken. Jag blir iaf inspirerad! Där är ju anledningen till varför jag ändrar min livsstil, för att kunna vara lika pigg vid 75+! 

Väl framme på jobbet körde jag lite styrka med gummibandet. Men nu är det dags att jobba! 

Skön söndag på er!! 

RSS 2.0